DEL ARTIKLEN

Sådan beskytter du bedst dit barn


Som mor eller far har du uden tvivl mærket på egen krop, at det skaber meget ro på de indre linjer, hvis der er styr på rammerne omkring dit barn. Det handler om tryghed og sikkerhed.

 

Måske er du fyldt op af en travl hverdag og har ikke helt fået skabt dig et overblik over, hvordan du løfter trygheden op på næste niveau. En af brikkerne hedder forsikringer, fordi du den vej rundt kan få etableret et fundament, som er en støtte for dig og familien, hvis noget går galt.

 




 

Dette skal du vide

 

Hvis dit barn kommer til skade

Du ved, at alt kan ske. Når der er liv og bevægelse, er der også risiko for, at en ulykke kan ske. Derfor kan du vælge at melde dit barns fødsel til dit forsikringsselskab, når dit barn kommer til verden. Har du fx en Ulykkesforsikring hos Aros Forsikring er dit barn gratis meddækket i de første 2 år med en invalidtetssum på 1.000.000 kr. Herefter giver det tryghed at videreføre denne Børneulykkesforsikring, der dækker skader ude og hjemme, indtil dit barn fylder 18 år. Forsikringen dækker også, hvis dit barn skulle komme ud for en ulykke, som resulterer i et varigt mén.

 

 

 

 

Hvis dit barn bliver kritisk syg

Vil du gerne gardere dig i tilfælde af, at dit barn skulle blive kritisk syg, får du brug for en udvidet AP Børneforsikring. Den sikrer både dig og dit barn, hvis dit barn bliver alvorligt syg.

 

 

 

 

Hvis dit barn forvolder skade

Du kan komme til at stå i en situation, hvor dit barn er kommet til at gøre skade på andres ting, hvilket jo naturligt nok kan gøre dig lidt urolig. Men har du tegnet en Ansvarsforsikring er hele familien i husstanden dækket, hvad enten det handler om en erstatning af ødelagte ejendele eller personskader.

 

 

 

 

Hvis dit barn skal på ferie

Tanken om, at noget kan gå galt, når du tager på ferie i udlandet med dit barn, er selvfølgelig ikke rar. Her skal du vide, at dit barn pr. automatik er dækket af din Årsrejseforsikring. Du skal være ekstra opmærksom, hvis du har delebørn. Her skal du undersøge, om barnet er dækket af den anden forælders Årsrejseforsikring. Reglerne kan nemlig variere fra selskab til selskab på dette område.

 

 

Hvis dit barn holder ferie med andre

Har du tegnet en Årsrejseforsikring, dækker den også dit barn, hvis det skal rejse til udlandet med andre. For eksempel venner eller bedsteforældre. Den voksne del af dette rejsehold skal til gengæld have tegnet deres egen Årsrejseforsikring.

 

 

 

 

Vidste du at...

… 175.000 børn under 15 år hvert år må forbi skadestuen som følge af en ulykke?

 

Hvert år kommer 32.000 danske børn til skade ved sport eller idræt, og de største syndere i den forbindelse er skiløb, skøjteløb og trampoliner i baghaven. En af de hyppigste skader som følge af ulykker er tandskader.

Tip!

Tjek Sikkerhverdag.dk hvor du kan hente viden og informationer om børnesikkerhed.

 

 

 

 

Hvis du vil vide mere 

 

Vil du gerne fortsætte med at sikre dine børn, når de damper af og forlader reden, er der flere muligheder.

Over 18: Ulykkesforsikring
Du kan hos Aros Forsikring tegne en Ung Ulykkesforsikring til dit barn, når det fylder 18 år. Muligheden gælder frem til, at dit barn fylder 29 år. Dit barn kan vælge en Heltidsdækning, der dækker ulykker, sportsuheld og farlig sport (med visse undtagelser) døgnet rundt. Ung Ulykkesforsikring indeholder også Ungdomstandforsikring uden ekstra omkostninger og dækker eksempelvis udtrækning af visdomstænder, rodbehandling, og røntgen med op til 20.000 kr. pr. år med en selvrisiko på 1.995 kr.

 

 



Over 18: Indboforsikring

Er dit barn rykket ud, dækker din Indboforsikring frem til barnets 21 års-fødselsdag, og så længe det bor alene. I det øjeblik barnet flytter sammen med en roomie, på kollegieværelse eller ind et mindre bofællesskab, ændrer forholdene sig rent forsikringsmæssigt. Her kan du tegne en Ung Indboforsikring til dit barn under forudsætning af, at dit barn er mellem 18 og 29 år. Denne forsikring dækker ejendele og skader på andre personer eller andres ting.

 

 



Over 17: Bilforsikring

Måske har du en 17-årig, som netop har fået kørekort og er klar til at køre – i din bil. I denne situation dækker din Bilforsikring, hvis dit barn kører sammen med en ledsager efter de gældende krav. Ledsageren skal være mindst 30 år og have haft et dansk udstedt kørekort til personbil i de seneste 10 år, der i den periode ikke må have været frakendt. Ledsageren skal til enhver tid være i stand til lovligt at køre bilen.

Læs mere!

Du kan her få en masse gode tips til kørekortet til de 17-årige.

Derudover optjener dit hjemmeboende barn anciennitet som bilist, når barnet låner din bil, og det kan efterfølgende munde ud i en billigere bilforsikring den dag, dit barn selv anskaffer sig en bil.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

LÆS MERE

5 råd til et sikkert hop!

 

I mange danske haver står trampoliner, og i kølvandet på det følger omkring 8.000 skader på årsbasis. Derfor kan det give mening, at du er opdateret med følgende gode råd, når du skal introducere dit barn til hop og leg på trampolinen:

 

  1. Hop altid én ad gangen
  2. Brug sikkerhedsnet
  3. Slå aldrig saltomortaler
  4. Er dit barn under seks år, skal det have følgeskab af en voksen
  5. Husk at give trampolinen et sikkerhedstjek jævnligt – se her hvordan

 

Kilder: Sikkerhedsstyrelsen, Forbrugerrådet og Børneulykkesfonden

 

 

Forsikringsordbogen

 

Anciennitet

Anciennitet er et begreb, som angiver en persons erfaring. Det anvendes ofte i forbindelse med Bilforsikringen, hvor det angiver den erfaring, en person har som bilist. Det vil sige antallet af år, som en bilist har kørt som registreret bruger af egen bil. En ung ny bilist kan i de fleste forsikringsselskaber optjene anciennitet ved at køre rundt i sine forældres bil. Dette er en fordel for den unge, som kan optjene anciennitet i en relativt ung alder, hvor vedkommende typisk ikke har råd til egen bil.

Erstatningsansvarlig

Erstatningsansvarlig er den person, som juridisk har erstatningsansvaret og skal betale for en skade, vedkommende har lavet. I nogle tilfælde vil det fremgå af lovgivningen, om du er erstatningsansvarlig, mens det i tilfælde, hvor der ikke er lovgivet, vil være retspraksis, der afgør, om der er et erstatningsansvar.

Glas- og sanitetsforsikring

Forsikring, der blandt andet dækker vinduer, toilet, kogeplader, kumme og håndvaske.

Kundeportal

En kundeportal kaldes ofte ”Min Side” på dit forsikringsselskabs hjemmeside. Du kan tilgå denne ved hjælp af dit NemID. Her kan du:

  • Kontakte din faste kontaktperson i dit forsikringsselskab
  • Se alle dine policer i et samlet overblik
  • Se hvilke dækninger og selvrisici, du har
  • Anmelde skader
  • Give fuldmagt
  • Rette dine kontaktoplysninger
  • Tilmelde dig nyhedsbrev og markedsføringsmateriale