DEL ARTIKLEN

Sådan sikrer du hele familien


Der er nok ingen tvivl om, at dine prioriteringer ændrer sig, når du stifter familie. Ofte kommer det helt naturligt til at handle om børnenes og familiens behov. Det handler om at skabe rammerne for hurtig hjælp og økonomisk tryghed både i hverdagen her og nu – men jo også på den lidt længere bane.

 

Måske husker du også en mere eller mindre fjern fortid, hvor du først og fremmest skulle sørge for dig selv og ikke have så mange bekymringer, der rumsterede. I dag er din situation måske en helt anden, fordi du har en familie og et eller flere børn at tage dig af og tage hensyn til. Det har givet dig mere ansvar, og det skal dine forsikringer helst afspejle, hvis du vil føle dig garderet.

 
Dette skal du vide 

 

Begynd med dig selv: Ulykkesforsikring

Som mor eller far kan tanken om at blive forhindret i at passe på sit barn eller sine børn i kortere eller længere tid virke lidt angstprovokerende. Derfor er det så vigtigt, at du har din Ulykkesforsikring på plads. På den måde er du økonomisk dækket ind med en engangsudbetaling ved varigt mén, hvis du i forbindelse med et uheld skulle blive helt eller delvist uarbejdsdygtig. Desuden er det muligt at få dækket udgifter til fysioterapeut, kiropraktor, akupunktør, psykolog eller lignende samt tandlæge, hvis der sker en tandskade i forbindelse med ulykken. En Ulykkesforsikring er personlig, og derfor kan det være en fordel at forsikre alle medlemmer i familien.

 

 

 


Du kan sikre dine børn ved at tegne en Børneulykkesforsikring, der dækker dit barn hele døgnet både ude og hjemme frem til, at dit barn fylder 18 år. Derfor er det relevant, at den også dækker varigt mén fra 5%, hvis barnet kommer galt afsted, og det får helbredsmæssige konsekvenser. Sport generelt og farlig sport (enkelte er undtaget i betingelserne) samt tandlægeudgifter ved ulykke er også dækket.

Du har mulighed for at tegne en tilvalgsforsikring til dit barn, AP Børneforsikring, som udløser en udbetaling i forbindelse med kritisk sygdom, så du eksempelvis får mulighed for selv at passe dit barn.

 

  

Tænk de firbenede med: Hundeansvarsforsikring 

Som du måske ved, er det lovpligtigt at have en Hundeansvarsforsikring, så du har dækning, hvis din hund forvolder skade på andre personer eller ting. Hvis du skal til hunde- eller hvalpetræning, udstillinger eller stævner med din hund, skal du være opmærksom på, at nogle hundeklubber vil kræve, at du har en figurantdækning, som betyder, at trænere, dommere, instruktører eller figuranter er dækket, hvis der sker skade forvoldt af din hund.

 

 

 


Hos Aros Forsikring indeholder Hundeansvarsforsikringen også denne figurantdækning, der dækker alle døgnets 24 timer, så du roligt kan gå til hundetræning eller opvisning.

  

 

 

Tag hånd om boligen: Husforsikring

Måske er boligen optimal, måske står du og familien overfor at ville bygge om eller bygge til. Her kan du både vælge at tegne en Husforsikring og/eller en Om- og tilbygningsforsikring. Pointen er, at du på den måde tager hånd om de rammer, du gerne vil give din familie og sikrer, at der er hjælp, hvis der bliver brug for det. 

 

Skab tryghed om ejendelene: Indboforsikring

Når du tegner en Indboforsikring, sørger du for, at der er dækning, hvis dine og/eller din families personlige ejendele – som eksempelvis tøj, sko, møbler – bliver stjålet eller beskadiget. Det kan være ved hærværk, brand, vand eller færdselsuheld. Er du udenfor hjemmet, dækker forsikringen også, hvis du skulle være så uheldig at få stjålet din dyre håndtaske eller dit overtøj, mens du er på café.

 

 

 

 

Derudover dækker din Indboforsikring også det ansvar, du og familien har som privatpersoner, hvis du/I kommer galt afsted og i den forbindelse forvolder skade på andre personer eller ting.

 

Forsikring af din online identitet: Indboforsikring

Måske er det relevant for dig at have ID-Sikring og WEB CLEAN-UP, som hjælper dig, hvis du får stjålet din identitet, eller hvis dit barn oplever chikanerende adfærd på nettet. Ved nogle forsikringsselskaber er denne dækning en del af deres Indboforsikring, men det gælder ikke alle selskaber.

 

 

 

Få styr på smartphone mv: Elektronikforsikring

Du kan vælge at lave en tilvalgsforsikring på dit og familiens elektronik – smartphone, mobiltelefon, tablet, computer, fladskærm med videre – så du er dækket ind på samme måde som med dine og familiens øvrige ejendele. Det vil sige funktionsfejl, pludselige skader og pixelfejl. Denne tilvalgsforsikring gælder alle elektriske apparater og hårde hvidevarer i husstanden og dækker eksempelvis ved Aros Forsikring de første 5 år fra anskaffelsestidspunktet (købsdatoen).

Tip! Gem altid dine kvitteringer. Hvis du køber brugt, så sørg for at få købskvitteringen med, så du kan dokumentere genstandens alder. 
 

 

Vær rolig på ferien: Rejseforsikring

Det er muligt at købe dig til tryghed, når du og familien holder ferie i udlandet ved at tegne en Rejseforsikring. Så er I alle dækket i tilfælde af sygdom og uheld og får akut rejsehjælp som for eksempel syge- og hjemtransport, sygeledsagelse, erstatningsrejse og meget andet.

 

 

 

Hvis du vil vide mere:

 

Du skal være opmærksom på, at en forsikringspolice ofte bliver oprettet i husstandens ældste persons navn, og det er jo ikke nødvendigvis dig. Formålet er, at I samlet set opnår en aldersrabat hurtigst muligt. Det kan dog koste noget overblik, og derfor er det smart, hvis du og din partner sørger for, at I begge har fuldmagt til jeres forsikringer.

Det betyder ikke så meget i hverdagen, men hvis der sker noget alvorligt, er det vigtigt, at I har indsigt i jeres forsikringer, og begge kan handle på situationen og eksempelvis anmelde skader.

Du kan i princippet give din fuldmagt til hvem som helst! Hvis du ønsker, at en nær veninde eller dit voksne barn skal have adgang, så kan du selv sørge for det.

 

Er du kunde hos Aros Forsikring, finder du her en guide til at give fuldmagt. 

 

 

Skal dit barn på efterskole?Måske står du overfor at skulle sende dit barn på efterskole, og her behøver du ikke foretage dig noget, for dit barns ejendele er på efterskolen også dækket af din Indboforsikring.


Vær opdateret på reglerne for simpelt tyveri, fordi de gælder netop her. Det betyder, at værdifulde ejendele skal være i et aflåst skab for at være dækket. Dog dækkes telefon, computer og lignende også, selvom de ikke er låst inde. Det kommer an på situationen. Smykker og kontanter er ikke nødvendigvis dækket på et efterskoleophold af dit forsikringsselskab. Det er derfor vigtigt, at du undersøger, om dit barn er dækket i et sådant tilfælde.

 

Det kan være smart at tegne en Børneulykkesforsikring for at dække dit barn i forhold til sportsskader og ulykker.


Har du tegnet en Rejseforsikring, dækker den også dit barn, hvis efterskolen arrangerer udlandsrejser, og eksempelvis dit barn kommer til skade eller bliver syg.


Vidste du, at …

… der er forskel på, hvordan vi forsikrer vores børn her i Norden?

 

Svenske børn er meget bedre forsikret end danske børn. I Sverige er de fleste børn dækket ind ved både sygdom og ulykke, mens kun hvert tredje danske barn er dækket ind ved ulykke og langt færre, når det handler om alvorlig sygdom.

Dig og dine børn

 

Dit barn bør have sin egen Børneulykkesforsikring for at være forsikret, mens det er i vuggestue, børnehave og i skole.

 

Er dit barn ved at flytte hjemmefra, er det en god ide, hvis du giver barnet en Ansvarsforsikring med i flyttekassen. Mange unge – 30% – har ikke nogen, og det kan blive en voldsom udskrivning, hvis de er skyld i en ulykke, der forårsager en personskade.

 

Har dit barn fået kørekort, kan det via din Bilforsikring optjene anciennitet ved at køre i din bil. Ved nogle selskaber, som for eksempel Aros Forsikring, er det en del af din Bilforsikring. Ved andre selskaber skal du betale ekstra for at få denne fordel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

LÆS MERE

 

 

Forsikringsordbogen

 

Anciennitet

Anciennitet er et begreb, som angiver en persons erfaring. Det anvendes ofte i forbindelse med Bilforsikringen, hvor det angiver den erfaring, en person har som bilist. Det vil sige antallet af år, som en bilist har kørt som registreret bruger af egen bil. En ung ny bilist kan i de fleste forsikringsselskaber optjene anciennitet ved at køre rundt i sine forældres bil. Dette er en fordel for den unge, som kan optjene anciennitet i en relativt ung alder, hvor vedkommende typisk ikke har råd til egen bil.

Ansvarsforsikring

En Ansvarsforsikring dækker, hvis du kommer til at lave skade på andre eller deres ejendele. En Ansvarsforsikring er lovpligtig til bil, hund, motorcykel og knallert.

Fuldmagt

I tilfælde af en alvorlig skadesituation er det vigtigt, at både du og din ægtefælle/samlever begge har indsigt i jeres forsikringsforhold. Du kan derfor give din ægtefælle/samlever fuldmagt til se dine forsikringer og anmelde skader for dig m.m. Ved at have et samlet overblik, står I bedst muligt rustet i en ulykkessituation. Fuldmagten kan i princippet udstedes til alle. Så hvis du har en særlig interesse i at gennemgå forsikringer for et voksent barn eller dine forældre, skal de give dig fuldmagt til at handle på deres vegne.

Hjemtransport

Ved akut alvorlig sygdom eller alvorlig tilskadekomst, sikres du hjemtransport med medicinske ledsagere eller ambulancefly. Du sikres også hjemtransport ved dødsfald i udlandet.

Simpelt tyveri

Hvis du bliver bestjålet på gaden eller i en uaflåst bygning. Det kunne eksempelvis være tyveri af din håndtaske eller rygsæk på gaden.

Sygeledsagelse

Hvis du under din udenlandsrejse får en akut sygdom eller kommer så slemt til skade, at du under hjemtransporten har brug for sygeledsagelse, så dækker din rejseforsikring omkostningerne til dette.

Tilvalgsforsikring

Med tilvalgsforsikringer kan du skræddersy dine forsikringer, så de passer til netop dine behov.

Uarbejdsdygtig

Uarbejdsdygtig betyder, at du helt mister din evne til at arbejde pga. sygdom eller en ulykke.

Figurantdækning

En figurantdækning betyder, at din er hund ansvarsforsikret ved hundetræning eller udstilling/opvisning i alle døgnets 24 timer. Den dækker dermed, hvis din hund kommer til at bide træneren til hundetræning, agility, jagt eller opvisning. Med en figurantdækning er din hund også dækket, hvis den er tjenestehund og eksempelvis politihund, servicehund eller redningshund.