DEL ARTIKLEN

Alenemor? Sådan forsikrer du dig


Du står der alene med et barn eller måske flere børn. Det kan være resultatet af et forlist kærlighedsforhold, eller det kan være, at du selv har valgt en tilværelse som alenemor, fordi det var den bedste løsning for dig. Med alt hvad det indebærer af gøremål som madpakker, vasketøj og lektiehjælp. Men jo også udgifter som ferier, bolig, bil og forsikringer. 

 




 

Du ved allerede nu, at det trækker tænder at være mere eller mindre eneansvarlig overfor det dyrebareste, du har. Som alenemor er der mange ting, som du selv må danne dig et overblik over, tage stilling til og træffe en beslutning om. Du kan af gode grunde ikke være ekspert på det hele!

 

Derfor er det også helt okay, hvis du har brug for hjælp, vejledning og rådgivning på eksempelvis forsikringer, som de færreste forstår i første hug. Mest fordi de ikke har beskæftiget sig med det før. Det kan ganske enkelt tage tid at forstå, hvordan det hænger sammen, og hvordan du kan træffe de – for dig og din familie – klogeste valg.

 

 

Hvilke forsikringer har du brug for?

 

Ræk ud, hvis du har brug for rådgivning om, hvordan du forsikrer dig på den smarteste måde som alenemor. Er du i tvivl om, hvem du skal henvende dig til, så send en forespørgsel afsted i din omgangskreds.

 

Find ud af, hvilke erfaringer dine venner, veninder, kolleger har med deres forsikringsrådgiver.

 

Eller tjek kundernes erfaringer med forsikringsselskaberne ud på Trustpilot.

 

 

 

Dette skal du vide

 

Forsikringer kan være lidt komplicerede at forstå med mange regler og forbehold, og derfor bliver beslutningen om at få det fikset formentlig ofte udsat, eller du kører bare på med en forsikring, der har fulgt dig i årevis. Det kan betyde, at du enten betaler for meget, for lidt eller måske har tegnet forsikringer, der ikke længere dækker dine og familiens behov.




Måske kunne du tænke dig en løbende afdækning af dine forsikringsbehov, og så skal du vide, at det faktisk også er muligt. Du kan få den rådgivning, du har brug for, så du kan få styr på, om der er sammenhæng mellem dine behov og dine policer. Rådgivningen er gratis.

 


Hos nogle forsikringsselskaber som eksempelvis Aros Forsikring kan du få en personlig kontorassurandør, der sørger for proaktivt at ringe til dig for en forsikringsgennemgang, så dine forsikringer altid er ajour, hvis du ønsker det. Er kemien på plads, kan du opbygge samme tillidsforhold, som du måske har til din bankrådgiver. Dermed har du mulighed for løbende at kontakte ham eller hende, hvis der dukker spørgsmål eller tvivl op vedrørende dine forsikringer, som du har brug for at få afklaret.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

LÆS MERE

 

 

DIN GUIDE SOM ALENEMOR

 

Sådan forsikrer du dig smartest

 

1. Hvor er dit barn eller dine børn dækket?

Er der en far på sidelinjen, skal I sammen finde ud af, om barnet eller børnene skal være eller allerede er dækket af dine eller af din tidligere partners forsikringer. Det handler om, at du både skal gardere dig imod, at der ingen dækning er, eller omvendt at der er dobbelt op på dækning.

 

 

 

 

2. Indboforsikring dækker døgnet rundt

Bor dit barn eller dine børn hos dig, og har du en Indboforsikring, er I alle dækket af en Ansvarsforsikring gennem Indboforsikringen. Dette gælder også, hvis barnet eller børnene tager nogle af deres ejendele med over til deres far. Det vil sige, at der er dækning på familiens ejendele og i tilfælde af, at dit barn for eksempel vælter på cyklen, og der sker skade på tøjet. Har du brug for dækning på elektroniske ejendele som computere eller telefoner, cykler eller briller, vil det typisk kræve en tilvalgsforsikring.

 

Flytter du i en lejlighed, så dækker udlejer eller ejerforeningen som udgangspunkt alt det, der vedrører selve bygningen. Ønsker du dækning af skade f.eks. på toiletkummen, badekaret, glaskeramiske kogeplade og håndvaske, så kan du tegne en Glas- og sanitetsforsikring som en tilvalgsforsikring til din Indboforsikring. Dette er både relevant for dig, der har en ejerlejlighed, men også for dig som lejer. I nogle lejekontrakter står der skrevet, at lejer selv skal dække for eksempel glas og sanitet. Det betyder, at du som lejer selv skal dække skader på f.eks. håndvasken.

 

 

3. Rejseforsikringen er med på rejsen

Hvis du tilvælger en Rejseforsikring til din Indboforsikring eller allerede har gjort det, så er du og dit barn eller dine børn dækket ved sygdom på rejsen. Det gælder også, når de rejser med andre. For eksempel dine forældre, dine søskende eller din tidligere partner – eller også skolen og efterskolen.

 

 

 

 

4. Ulykkesforsikring for at sikre dig i modgang

Overvej, om du skal tegne en Ulykkesforsikring, så du får en forsikringssum, hvis du får varigt mén på grund af en ulykke. Din egen Ulykkesforsikring dækker ikke automatisk dit barn eller dine børn. Derfor kan du – eventuel i dialog med din tidligere partner – overveje at tegne en Børneulykkesforsikring, så dit barn eller dine børn er dækket ved ulykker i børnehaven, skolen, på legepladsen og under sport.

 

Brug for ekstra tryghed?

Som eneforsørger kan du sikre din familie økonomisk med en Gruppelivsforsikring, hvis du bliver alvorligt syg, bliver invalid eller dør. Læs mere om denne forsikring her  

 

 

 

5. AP Børneforsikring dækker ekstra

Vær opmærksom på, at den almindelige Børneulykkesforsikring ikke dækker, hvis dit barn får en kritisk sygdom, som kræver ekstra pleje i hjemmet og måske endda giver mén resten af livet. Du kan derfor tegne en AP Børneforsikring, der giver dig hjælp, når det virkelig gælder. Hvis dit barn får en kritisk sygdom og bliver alvorligt syg, kan dit barn få erstatning ved kritisk sygdom eller varigt mén, som kan være et godt økonomisk afsæt for dit barn senere i livet.

 

 

 

 

Forsikringsordbogen

 

Enlig forsørger

Enlig forsørger betyder, at du er alene om at forsørge dit barn/dine børn. Som hovedregel er du enlig forsørger, hvis du ikke lever i et ægteskabslignende forhold.

Kontorassurandør

En kontorassurandør giver dig personlig rådgivning om dine forsikringsbehov samt forsikringernes dækningsgrad, og sælger skræddersyede forsikringsløsninger til dig. Vedkommende afdækker også dine forventninger til selskabets serviceydelser og skadebehandling m.m. En kontorassurandør bliver din faste kontaktperson, der altid står til rådighed for dig på telefonen, hvis der opstår spørgsmål omkring forsikringerne og deres dækning.