DEL ARTIKLEN

Dig og din bil: Få mere tryghed som bilist


Måske er du typen, der går ud og sparker dæk, måske er du først og fremmest optaget af sikkerhed eller måske skal du bare fra A til B? Under alle omstændigheder er du formentlig optaget af, at din bil er til at stole på. Men du ved også som bilist, at der kan ske alt muligt på vejene fra uheld, motorstop, punktering eller pludselig sygdom. Sådanne uventede situationer kan du være forberedt på og forsikre dig mod, hvis du har brug for ekstra tryghed.

 




Brug for mere end én Bilforsikring?

Autohjælp i hverdagen

 

Måske rækker det for dig med en Bilforsikring, måske har du brug for mere tryghed og ønsker konkret hjælp, når der opstår problemer med din bil? Hvis ja til det sidste – kan du jo vælge at købe autohjælp til din Bilforsikring.

 

Dette indebærer følgende dækning – eksemplet her gælder, hvis du har Autohjælp Plus fra Aros Forsikring – for dig som bilist:

 

  • Assistance ved starthjælp eller uheld kan blive din redning, hvis du pludselig oplever, at din bil er brudt sammen en kold morgen.

 

  • Bugsering i både Danmark og Europa, hvis din bil bryder sammen. Er din bil brudt sammen i Danmark, bliver køretøjet kørt til valgfrit værksted eller til din bopæl, hvis det ikke kan repareres på stedet.

 

  • Er du eksempelvis på ferie og kommer ud for, at din bil bryder sammen i Europa, bliver køretøjet kørt til nærmeste værksted, hvis det ikke kan repareres på stedet.

 

  • Hjælp til at åbne bildøren, hvis du på en eller anden måde har mistet bilnøglen.

 

  • Bjærgning og fritrækning fra snedriver indenfor Danmarks grænser.

 

  • Dækning af ødelagte bilruder.

 

  • Assistance efter tyveri.

 

  • Hjulskifte ved punktering.

 

  • Brændstofudbringning, hvis du er løbet tør for benzin.

 

  • Assistance, hvis elbilen er løbet tør for strøm.

 

  • Hvis du pludselig bliver syg og ikke kan køre videre, får du i Danmark transporteret køretøjet hjem og eventuelle passagerer til fælles sted i Danmark.

Vidste du?

Har du en motorcykel eller campingvogn, så kan du også købe Autohjælp til denne.

 

Tip!

Læg telefonnummeret til din Autohjælp ind på din mobiltelefon, så du nøjagtig ved, hvordan du hurtig kan få hjælp eller download app’en (SOS Autohjælp).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

LÆS MERE

 

 

Din guide til bilvaner, der skaber tryghed

 

SOMMERFERIE?

3 gode bilvaner

 

 1. Medbring reservehjul

Voldsomme regnskyl medfører glatte vejbaner og dermed risiko for uheld. Det ved du. Men det massive regnvejr kan også resultere i, at grus og småsten skylles ud på vejen og dermed øget risiko for punkteringer. Medbring derfor et reservehjul, hvis du har mulighed for det.

 

 2. Rens kølergitteret

Høje temperaturer kan få bilmotoren til at bukke under for overophedning. Sørg for at rense bilens kølergitter for snavs og insekter, fordi det øger luftgennemstrømningen.

 

 3. Sluk aircondition, når du holder stille

Bilbatteriet er på hårdt arbejde, når du og bilen er på længere køreture med tændt aircondition, GPS og diverse mobiler og tablets til opladning. Sluk det, du kan for at undgå ekstra belastning af batteriet, når du eksempelvis hænger i en kø.

 

 

 

 

Få vejhjælp i udlandet

 

Har du en Kaskoforsikring på din bil, kan du hente SOS International Rødt Kort app´ på telefonen. Med den kan du tilkalde hjælp, hvis du er på bilferie i Europa og bliver ramt eller involveret i en ulykke. Det betyder konkret, at du nemt kan tilkalde lokal autohjælp, politi, brandfolk og eventuel ambulance og efterfølgende anmelde skaden til SOS International.


Rødt kort app’en kan downloades i App Store og Google Play og er udviklet af brancheorganisationen Forsikring & Pension og SOS International.

 

 

 

VINTERTID?
5 gode bilvaner

 

Ifølge SOS Dansk Autohjælp stiger antallet af assistancer efter færdselsuheld med 75% i vintermånederne, og 59% af alle bjærgninger og fritrækninger finder sted fra december til februar. Desuden finder 40% af al starthjælp sted i samme periode.

 

 

 

 1. Skift til vinterdæk

Vinterdæk er essentielle for at give dig de bedste betingelser for en sikker kørsel om vinteren. Skift til vinterdæk, når temperaturen falder til under 7 grader.

 

 2. Kontroller dit batteri

Lave temperaturer betyder ringere kapacitet på dit bilbatteri. Faktisk kan en hård nattefrost halvere batteriets kapacitet og munde ud i, at bilen ikke vil starte. Undgå denne situation ved at få tjekket dit batteris kapacitet på et værksted, inden det bliver for koldt udenfor.

 

 3. Brug frostsikret kølervæske

Kølervæske beskytter din motor ved at fordele varmen fra forbrænding og sikrer, at din bil kan yde optimalt med det lavest mulige brændstofforbrug. Når temperaturen falder, skal du være klar med frostsikker kølervæske. Bed eksempelvis dit værksted om råd til at få den korrekte blanding af vand og kølervæske. Vær ekstra opmærksom på at bruge en variant, der beskytter ned til mellem 25 og 35 minusgrader.

 

 4. Tjek dine lygter og blinklys

Det er den mørke tid og med regn og slud oveni, er det vigtigt, at du løbende tjekker lygter for at sikre dig, at de både er rene og virker.

 

 5. Tjek vinduesviskere og sprinklervæske

Bilruderne bliver ofte meget beskidte på denne årstid, og derfor er det smart at sørge for, at du altid har rigeligt med sprinklervæske. Sørg for, at det er sikret til 21 minusgrader og også, at dine vinduesviskere virker, når du har brug for dem. Så bliver du mere sikker i trafikken.

 

Din tjekliste!

Dette skal du have i din bil om vinteren

 

  • Opladet mobiltelefon
  • Varmt tøj
  • Tæpper
  • Lommelygte
  • Skovl eller spade til at grave bilen fri for sne
  • Isskraber
  • Advarselstrekant
  • Refleksveste
  • Startkabler
  • Træktov
  • Førstehjælpskasse

Har du styr på dækmønsteret?

 

Mønstret på dine bildæk er meget afgørende for trafiksikkerheden, da det er den eneste kontakt bilen har med vejen.

 

Du tænker måske, at dine bremser virker optimalt, og så er alt i den skønneste orden. Men dette er ikke tilstrækkeligt, hvis mønsteret på dækkene samtidig er nedslidte. Ifølge loven skal dækkene på din bil have en mønsterdybde på minimum 1,6 millimeter. Trafikstyrelsen anbefaler dog, at de har en dybde på mindst 3 millimeter. De må samtidig heller ikke være for gamle, for så er det nemlig ligegyldigt med det korrekte mønsterdybde.

Konsekvensen af ulovlige og/eller nedslidte dæk er, at dine dæk ikke opfylder lovkravene. Dermed risikerer du, at eventuelle skader efter et uheld ikke bliver dækket af din forsikring.

 

Sådan tjekker du

Tag en 20-krone og stik den ind i dækmønsteret. Hvis du kan læse ”Margrethe II – Danmarks Dronning” langs kanten af mønten, skal du hurtigst muligt skifte dit dæk.

 

Forsikringsordbogen

 

Assistance

Assistance betyder hjælp. Hvis uheldet er ude, og du for eksempel ikke kan starte din bil, så kan din vejhjælpsudbyder hjælpe dig, hvis du tilkøbt denne tilvalgsforsikring til din Bilforsikring.

Bjærgning

Er dit køretøj havareret eller defekt, så bjærges det normalt ved hjælp af line, kran eller bjærgningskøretøj og hæves fortil eller bagtil ved hjælp af kran eller hjullift.

Bugsering

Bugsering betyder, at dit køretøj transporteres, enten ved hjælp af slæb eller som løftet op på en specialtilpasset ladvogn.

Mønsterdybde

Ifølge loven skal dækkene på din bil have en mønsterdybde på minimum 1,6 millimeter. Trafikstyrelsen anbefaler dog, at de har en dybde på mindst 3 millimeter.

Fritrækning

Sidder dit køretøj fast i en grøft, mudder eller sne? Så har du brug for en fritrækning af dit køretøj, som er en del af din Autohjælpsforsikring.