DEL ARTIKLEN

Nybagt bedstemor? Sådan dækker dine forsikringer


At blive bedstemor, mormor eller farmor kan være en stor glæde, der virkelig går til hjertet. Det er der nok ikke så meget tvivl om. Samtidig kan det også være et stort ansvar, og her dukker der måske i den grad nogle tvivlspørgsmål op. Også forsikringsmæssigt. Især, hvis de små (og store) poder hænger ud og slår sine folder hjemme hos dig.

 

 
Nogle kalder børnebørn for livets dessert, og står du selv midt i det, har du sikkert oplevet, hvor livsbekræftende og helt særligt det kan være, når der tikker nye små mennesker ind i familien. Det giver en stor glæde og typisk også et stort ansvar at tage den nye rolle som bedstemor på sig. Måske har du allerede nu forskellige overvejelser om, hvad og hvordan du passer på dine børnebørn. Også forsikringsmæssigt.

 

 

Dette skal du vide

 

 

I BOLIGEN – sådan gør du

 

Du kender alt til børneleg og tumlen rundt. Alt kan vitterligt ske. Derfor skal du vide, at dine børnebørn ikke er dækket under din Ulykkesforsikring, hvis de pludselig kommer til skade, ryger ned af en stol eller falder på cyklen og brækker en tand. Hvis du har brug for tryghed på dette område, må du tage en snak med forældrene, som i så fald skal have en Børneulykkesforsikring med heltidsdækning for børnene. Denne kan enten blive tegnet af deres forældre – eller af dig som bedsteforælder som gave.

 

 

 


Hvis børnene derimod kommer til at lave en skade hjemme hos dig, er det din Indboforsikring, der dækker. De små krudtugler kan jo komme til eksempelvis at vælte en dyr designerlampe. Dog vil børn under 5 år ifølge retspraksis normalt ikke blive gjort erstatningsansvarlige for deres handlinger. Det betyder, at det juridisk set ikke er muligt at kræve erstatning.

Vil du børnesikre dit hjem?

 

Måske er det længe siden, at du har haft små mennesker løbende rundt i dit hjem. Børneulykkesfonden klæder dig på.

Find og print eventuelt tjeklisten her:

Sikkerhed i hverdagen

 

 

I BILEN – sådan gør du

 

Er du én af dem, der med stor glæde og fornøjelse henter, bringer og kører rundt med dine børnebørn, er det klogt at have fokus på sikkerheden, selvfølgelig, og måske støve reglerne for sikkerhed med børn i bilen af. Inklusive seler og autostole. Det kan du gøre lige her 

 

 

 

 

Et pludseligt motorstop kan være en frustrerende oplevelse. Det ved du. Men det kan også nemt blive lidt utrygt, hvis du har de små størrelser med på tur. Overvej derfor, om det kunne give mening for dig forsikringsmæssigt at vælge Autohjælp til din Bilforsikring med det formål at få hjælp hurtigt.

 

Det inkluderer hjælp, hvis der opstår akut sygdom. Befinder I jer her i landet, kan du få transporteret køretøjet hjem eller til et valgfrit værksted, hvis det ikke kan repareres på stedet. Og du og dine børnebørn kan blive transporteret til et fælles sted. For eksempel din hjemmeadresse i Danmark.

 

 

 

 

 

PÅ REJSEN – sådan gør du

  

Måske er det en drøm at have poderne med på ferie, hvor du og børnebørnene har masser af tid til at være sammen. Rent forsikringsmæssigt skal du gøre op med dig selv, om du vil gardere dig med Årsrejseforsikring, som betyder, at du kan få hjælp på ferien, hvis du pludselig bliver syg. Den samme overvejelse gælder for dine børnebørn, som skal forsikres gennem deres forældre og dermed have deres egen Årsrejseforsikring.

 

 

 

 

Årsrejseforsikringen giver jer alle tryghed på den måde, at hvis en af jer kommer slemt til skade eller bliver alvorligt syg, så dækker Årsrejseforsikringen både tilkaldelse af pårørende til udland og også hjemtransporten. Det betyder, at hvis du for eksempel bliver alvorligt syg, så betaler forsikringen for, at børnenes mor eller far på forsikringens regning kan komme ned til jeres rejsemål og sørger for, at børnene kan komme trygt hjem.

 

Holder I ferie i Europa, så husk at medbringe dit og børnebørnenes Blå Sygesikringsbevis, så I alle er sikret lægehjælp.

 

Vi har lavet en guide til en god ferie, hvor du kan læse mere. Du finder den her. 

 

 

 

 

Vidste du, at....

 

… 90% af danske børn under 11 år bærer cykelhjelm, mens kun halvdelen af unge mellem 12-15 år bruger cykelhjelm?

 

Inspiration: 5 børnesikre vaner derhjemme

 

Det hele handler om at beskytte dine børnebørn bedst muligt. Brug listen herunder som inspiration til din adfærd og dine vaner. Det meste er jo sund fornuft.

 

  1. Få styr på småt – sten, tegnestifter, knappenåle og andre spidse ting, medicin, vitaminpiller og rengøringsmidler.
  2. Hold øje med alt det varme – ild, elkedler, kogeplader, gas, gryder og pander.
  3. Gør stue og have giftfri – sæt giftige blomster, planter, gødning og lignende væk.
  4. Hold øje med de små – forlad ikke rummet uden at kunne holde en form for opsyn.
  5. Hold (lidt) orden i haven – det gælder især søm, skruer, afbrækkede grene, skår fra potter, glas, flasker og lignende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

LÆS MERE

 

 

 

Forsikringsordbogen

 

Blå sygesikringskort

Med det blå sygesikringskort er du garanteret samme behandling som borgerne i det pågældende land, du rejser i, har adgang til. Med det blå sygesikringskort er du dækket i alle EU-lande samt Norge, Island, Schweiz, Liechtenstein og Monaco.

 

Bemærk: Rejser du til Tyrkiet eller Storbritannien er det vigtigt, at du køber en privat Årsrejseforsikring. Du er nemlig ikke dækket af dit blå sygesikringskort. Det betyder, at du selv kommer til at betale for behandling, hvis du bliver syg eller kommer til skade i disse lande.

 

Hvad dækker det blå sygesikringskort?

 

Med det det blå sygesikringskort er du omfattet af den offentlige sygepleje i det land, du rejser i. I mange tilfælde vil behandlingen svare til danske niveauer, men nogle lande har en noget lavere standard, som kan påvirke behandlingsforløbet. Kortet har en varighed på fem år, derfor bør du være opmærksom på, at dit kort har en udløbsdato.

 

Vær opmærksom på, at det blå sygesikringskort ikke dækker en skade, hvor du har brug for at behandling på et privathospital eller -klinik. Her skal du selv betale. Du kan også komme ud for at skulle betale for ting, som vi i Danmark tager for givet som for eksempel rene lagner, mad, medicin, mens du er indlagt. Med det blå sygesikringskort har du heller ikke ret til hjemtransport. Bliver dette akut nødvendigt, kan det blive en utrolig dyr affære. For at få denne vigtige dækning bør du overveje at købe en Årsrejseforsikring gennem dit forsikringsselskab eller rejsebureau.

Erstatningsansvarlige

Erstatningsansvarlig er den person, som juridisk har erstatningsansvaret og skal betale for en skade, vedkommende har lavet. I nogle tilfælde vil det fremgå af lovgivningen, om du er erstatningsansvarlig, mens det i tilfælde, hvor der ikke er lovgivet, vil være retspraksis, der afgør, om der er et erstatningsansvar.

Forsikringsdækning

Ordet forsikringsdækning er en betegnelse for, at du er forsikret, og det betyder, at din risiko for skade bliver dækket af dit forsikringsselskab, såfremt betingelserne er opfyldt, jf. forsikringsbetingelserne.

Heltidsdækning

En Heltidsulykkesforsikring dækker dig hele døgnet. Prisen beregnes ud fra dit erhverv, og derfor er det altid vigtigt at informere dit forsikringsselskab, hvis du skifter job. Såfremt du er indtegnet forkert på din ulykkesforsikring, kan der ved en erstatningsudbetaling blive lavet en forholdsmæssig erstatning, idet du ikke har betalt den korrekte præmie. Hvis du kommer ud for en ulykke på din arbejdsplads, og skaden medfører dig varigt mén, vil du få erstatning fra både din egen Heltidsulykkesforsikring og fra arbejdsgiverens Arbejdsskadeforsikring.

 

Du skal tegne en Heltidsulykkesforsikring, hvis du er studerende, hjemmegående eller pensionist.

Hjemtransport

Ved akut alvorlig sygdom eller alvorlig tilskadekomst, sikres du hjemtransport med medicinske ledsagere eller ambulancefly. Du sikres også hjemtransport ved dødsfald i udlandet.

Retspraksis

Retspraksis er en retskilde, der består af domstolenes tidligere domme/afgørelser i forsikringssager, hvilket i nogle tilfælde har betydning for afgørelsen af lignende forsikringssager.

Tilkaldelse af pårørende

Hvis du har en Årsrejseforsikring, så dækker forsikringen tilkaldelsen af op til to personer fra Danmark, hvis du i udlandet er blevet akut syg, kommet alvorligt til skade eller dør.