DEL ARTIKLEN

Vild med boligdesign, smykker og kunst? Derfor er en Indboforsikring vigtig for dig


Er du optaget af boligdesign, sko, smykker, kunst og typen, der sparer sammen for at købe dét, du ønsker dig? Eller er du en samler med en helstøbt pladesamling eller en unik samling af porcelæn? Under alle omstændigheder skal du være ekstra opmærksom på din Indboforsikring og tjekke, om du har den dækning for dine værdier, som du ønsker dig.

 




Hvad er en Indboforsikring?

 

Den består helt basic typisk af en dækning af dine møbler, dit tøj og andre ejendele, som hører din bolig til. Den dækker, hvis du rammes af uheld og får beskadiget dine ejendele ved brand, vandskade eller hærværk. Det samme gælder, hvis du eksempelvis får stjålet nogle ejendele fra din aflåste bolig eller under et tyveri.

 

 

Vidste du, at …

… en Indboforsikring ofte også indeholder andre former for forsikring? For eksempel Ansvarsforsikring, ID-Sikring, WEB CLEAN-UP, psykologisk krisehjælp og retshjælp. Er du i tvivl om, hvad din egen Indboforsikring dækker, så kontakt dit forsikringsselskab.

 

 

Indboforsikring - sådan er du dækket

 

 

Dit indbo

Indbo er de ting, der hører med i puljen af udstyr til din private bolig. Eksempelvis møbler, lamper, tøj, håndtasker, sko, porcelæn, sportsudstyr, smykker, værktøj og barnevogne.

 

 

Summen af dit indbo

Dit indbo har samlet set en sum, som det selvfølgelig er en god idé at dække ind for. Der skal helst være en balance mellem værdien af dit indbo og summen på din Indboforsikring. Det er dit eget ansvar, at dit indbo er forsikret korrekt eller forsikret på en sådan måde, at du får den sum penge, du skal bruge, hvis du mister dine ejendele og gerne vil anskaffe de pågældende ting igen.

Har du valgt en forsikringssum på eksempelvis 500.000 kr., men forsikringsværdien af dit indbo reelt er på 1.000.000 kr., vil du kun få udbetalt en erstatning for din skade, der svarer til din forsikringssum. Det hedder at være underforsikret.

Omvendt kan det også være, at du er overforsikret, hvis din forsikringssum er for høj i forhold til din forsikringsværdi – og du dermed betaler en for høj pris for din forsikring. Er du i tvivl, så spørg altid din faste kontaktperson i dit forsikringsselskab til råds.

 

 

 

Går du op i design, boligindretning, tøj eller sko, så kan summen af dit indbo løbe op i et højere beløb, end du måske regner med. Brug derfor lidt ekstra tid, når du skal vælge forsikringssum på din Indboforsikring. Vær også opmærksom på at justere beløbet, hvis du køber nye og dyre ejendele som designerlamper eller malerier.

 

Sumløs dækning

Nogle selskaber tilbyder en sumløs dækning. Det gælder eksempelvis Aros Forsikring. Sumløs dækning betyder, at der ikke er øvre maksimum på værdien af det samlede indbo, du har i din bolig, så du skal ikke bekymre dig om, at du er underforsikret. Dog skal du være opmærksom på, at du skal forsikre genstande med en værdi på over 40.000 kr. enkeltvis og altså melde dette ind til forsikringsselskabet. Det kunne være dyre designermøbler, værdifulde smykker, malerier eller ægte tæpper.

 

 

 

 

Identitetstyveri og online mobning

Er du glad for at surfe rundt på de sociale medier og måske dele billeder af eksempelvis din bolig og indretning, ved du også, at det kan åbne for, at mange kigger med. Derfor kan det være rart at vide, at en Indboforsikring typisk også dækker, hvis du bliver udsat for identitetstyveri. Det vil sige, at du bliver tilbudt hjælp og rådgivning, hvis andre har hacket din facebookprofil eller misbrugt dine private billeder og lagt dem på andre profiler. Disse dækninger kaldes ID-Sikring og WEB CLEAN-UP.

 

 

Ansvarsforsikring

Der vil ofte være en Ansvarsforsikring inkluderet i din Indboforsikring, som dækker, hvis du eller andre i husstanden kommer til at skade andre personer eller deres ejendele. Derfor er det smart at tjekke, om det også er tilfældet i dit nuværende forsikringsselskab. Den er vigtig at have i rigtig mange situationer, fordi du kan blive erstatningsansvarlig for en skade, som du ikke selv har råd til at betale. Det kan f.eks. være, hvis du kommer til at træde ud foran en cyklist, der vælter og beskadiger sin cykel og sit tøj ved faldet.

 

 

Psykologisk krisehjælp

Det kan være svært at komme sig over en traumatisk oplevelse, som et røveri eller en brand i egen bolig. Her kan du få brug for psykologisk krisehjælp til at komme videre og på den måde få bearbejdet den traumatisk oplevelse, så du kan genfinde trygheden. Mange Indboforsikringer, som for eksempelvis fra Aros Forsikring, indeholder psykologisk krisehjælp, så du kan få den hjælp, som du har brug for her og nu.

 

 

 

 

 

Tilvalgsforsikringer

 

Dette kan du købe ekstra for øget tryghed

 

De store forsikringer dækker de gængse og mere almindelige ting, som de fleste af os har, og det betyder, at vi solidarisk dækker forsikringsrisikoen. Men nogle af os bærer briller eller køber dyre solbriller og tasker. Andre har mere elektronik, og nogle har måske flere dyre cykler eller elcykler. Måske er du én af dem, der prioriterer at rejse mere end gennemsnittet eller ofte udskifter din smartphone. Her er pointen, at du kan købe nogle ekstra forsikringer – kaldet tilvalgsforsikringer – for at få en samlet dækning, som er skræddersyet til dig, dine behov og din livsstil.

 

Elektronikforsikring, fordi

  • Hvis du eksempelvis taber din telefon, og skærmen går itu, så får du dækning for reparation eller en kontanterstatning for en tilsvarende telefon mod en selvrisiko, så længe den er under 5 år fra købsdatoen. 

 

 

 

 

Pludselig skadeforsikring, fordi

  • Hvis du kommer til at sætte dig på dine dyre solbriller, så de går i stykker, så får du dækket reparation eller tilsvarende solbriller, hvis du har tegnet denne tilvalgsforsikring. Dog fratrukket afskrivning + selvrisiko. Det betyder, at forsikringsselskabet vil modtage en overslagspris på tilsvarende briller. Heraf afskrives på baggrund af den ødelagte brilles alder og man trækker den selvrisiko fra, som denne tilvalgsforsikring har i selskabet.

 

 

Cykelskadeforsikring, fordi

  • Hvis du har en lækker cykel til en værdi på mere end 20.000 kr., og du eksempelvis vælter på din cykel, og den bliver skadet, så dækkes reparationen mod en selvrisiko. Ligeledes dækkes skader, du selv påfører i forbindelse med f.eks. transport af cyklen. Har du derfor en dyr cykel, som du passer godt på, så er en Cykelskadeforsikring en god ide. Vær opmærksom på, at det er din almindelige Cykelforsikring, som sikrer dig erstatning ved cykeltyveri og hærværk.

 

 

 

 

Årsrejseforsikring, fordi

  • Måske har du brug for ekstra tryghed, når du rejser på ferie. Her kan du vælge at købe en dækning, så du får hjælp, hvis du er uheldig og bliver ramt af sygdom eller en ulykke. Den dækker som basis dine og alle i husstandens rejser døgnet rundt i Europa og EØS-landene i op til 60 dage (Danmark undtaget). Rejser du meget uden for Europas grænser, så kan du overveje at vælge en dækning for hele verden. På den måde er du og din familie sikret akut rejsehjælp såsom dækning af sygdom, syge- og hjemtransport, sygeledsagelse, erstatningsrejse og meget andet.

 

Afbestillingsforsikring, fordi

  • Du aldrig ved, hvornår uheldet er ude. Men af og til sker det, og så kan et brækket ben sætte en stopper for en booket ferie i udlandet. Du kan sikre dig mod et økonomisk tab, hvis du ikke kan tage på ferie alligevel. Afbestillingsforsikringen omfatter hele husstanden, uanset om I rejser sammen eller hver for sig og uafhængigt af, hvor mange gange I rejser til udlandet om året.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev



LÆS MERE

 

 

Forsikringsordbogen

 

Cykelskadeforsikring

Med en Cykelskadeforsikring er du dækket mod langt de fleste skader, der kan ske med din cykel, herunder kørselsskader ved sammenstød eller styrt, skader på cyklen under transport og pludselig skade. Der er som oftest en selvrisiko forbundet med forsikringen.

Afskrivning

Når et forsikringsselskab beregner din erstatning, så tages der hensyn til alderen på de genstande, som du ønsker erstattet – en såkaldt afskrivning. Det betyder i praksis, at forsikringsselskabet tager udgangspunkt i, hvad tilsvarende genstand vil koste i dag – hvorefter man afskriver med en procentsats, som du kan finde i dine forsikringsbetingelser.

Selvrisiko

Det beløb, du som kunde selv skal betale for at benytte dig af en forsikring ved en skade. Selvrisikoens beløb varierer fra forsikring til forsikring, og kan ved visse forsikringer reguleres af dig som kunde. Du kan se dine selvrisici på policen.