DEL ARTIKLEN

Glad hundeejer? Sådan forsikrer du din hund


Måske er du som mange andre den glade ejer af en firbenet bedsteven og måske lidt usikker på, hvordan du bedst muligt forsikrer din hund. Det kan du gøre på forskellige måder, fordi der helt overordnet er tale om 3 typer af forsikring. Nemlig Hundeansvarsforsikring, Hundesygeforsikring og Hundelivsforsikring. Læs med her, så du har de bedste forudsætninger for at træffe de rigtige valg og give din hund den sikkerhed og tryghed, som du ønsker.

 
Dette skal du vide

 

DENNE ER LOVPLIGTIG: Hundeansvarsforsikring  

 

Den lovpligtige Hundeansvarsforsikring giver dig dækning, hvis din hund gør skade på andre mennesker eller deres ting – herunder bider en anden hund. Det er nemlig dit ansvar, hvis din hund forvolder skade på andre mennesker, dyr eller andres ejendele. En Ansvarsforsikring dækker på den måde dit ansvar overfor andre. Men skader forvoldt i eget hjem – sko eller gulvtæpper, der er tygget i stykker, bidemærker i karme – er ikke dækket.

  

Sådan anmelder du en skade

Har din hund forårsaget en skade? Den skadelidte skal først melde skaden til sit forsikringsselskab. Hvis vedkommende får afslag, skal du melde det til dit forsikringsselskab under din Hundeansvarsforsikring. Husk at medsende dokumentation på de skadede genstande. Eksempelvis kvitteringer og billeder.

 

 

 

  

Er der hvalpe på vej?

Skal din hund have hvalpe eller allerede har fået hvalpe, er hvalpene medforsikret med moderen, indtil de er 4 måneder gamle. Derefter skal hver hund have egen Hundeansvarsforsikring.

 

Går du til hundetræning?

Går du til hundetræning eller opvisning med din hund, så kræver mange klubber, at du har en såkaldt Figurantdækning. Det betyder, at din hund er hundeansvarsforsikret i alle døgnets 24 timer, hvis den kommer til at bide træneren til hundetræning, agility, jagt eller opvisning. Dette gælder også, hvis den er tjenestehund og eksempelvis politihund, servicehund eller redningshund.

Nogle Hundeansvarsforsikringer – eksempelvis fra Aros Forsikring – indeholder automatisk en figurantdækning. Tjek med dit forsikringsselskab om deres Hundeansvarsforsikring indeholder denne dækning. 

 

 

  

 

Skal du på ferie?

Er du på vej på ferie og skal have din hund passet, er det smart at tjekke dækningen, mens du er væk. Det kan nemlig variere fra det ene forsikringsselskab til det andet. Hos eksempelvis Aros Forsikring er din hund dækket, hvis du er på ferie i op til én måneds varighed og får hunden midlertidigt passet hos venner eller naboer.
 

 

SYGDOM & ULYKKE: Hundesygeforsikring 

 

En Hundesygeforsikring giver dig dækning, hvis du kommer ud for, at din hund bliver syg. Det vil sige, at du her betaler for ekstra tryghed og adgang til hjælp og pleje. Hundesygeforsikringen dækker de mest almindelige sygdomme og skader. Dækningen gælder langt de fleste dyrlæge-­ og behandlingsudgifter til pleje ved sygdom eller ulykke, som har en behandlingsperiode på op til 120 dage. Eksempelvis udgifter til behandling af øjenbetændelse, korsbånds- og meniskskader.

 

Ved nogle selskaber kan du også få dækket udgifter til receptpligtig medicin. Som eksempel bliver udgifterne til den receptpligtige medicin hvert år nulstillet ved Aros Forsikring.

 

Det er forskelligt fra selskab til selskab, hvad en Hundesygeforsikring dækker. Hvis din hund skal opereres, er det en god ide at tjekke med dit forsikringsselskab, om de kan forhåndsgodkende operationen, så du er sikker på at få dækket dine udgifter.

Ved sygdom eller ulykkestilfælde skal du sende dyrlægeregningen til forsikringsselskabets skadeafdeling. Regningen skal være specificeret og påført diagnose. Den behandlende dyrlæge skal på regningen notere hundens race samt tatoveringsnummer eller chipnummer.

 

 

 

 

NB! Du kan også trygt tage din hund med på ferie. Hundesygeforsikringen dækker også, hvis din hund bliver syg eller kommer ud for en ulykke under ferien i Europa, når behandlingen er foretaget af autoriseret dyrlæge.

Vær opmærksom på, at forsikringsselskaberne har enkelte forbehold ved bestemte racer, og prisen på forsikringen varierer alt efter racen. 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

LÆS MERE

 

 

DØD OG BORTE: Hundelivsforsikring


Som hundeejer ved du, hvordan vi knytter os til vores firbenede venner, fordi vi ofte har en hverdag med mange oplevelser sammen. Derfor kan det også være meget svært, når du mister din hund som følge af ulykke eller sygdom.

 

Med en Hundelivsforsikring kan du få hjælp til at komme videre i den sværeste tid. For eksempel hos Aros Forsikring dækker denne (kan variere fra selskab til selskab) maksimalt 20.000 kr. af købesummen på din hund, hvis den dør som følge af en ulykke eller sygdom. Eller hvis dyrlægen mener, at hunden skal aflives på grund af ulykke eller sygdom.

 

Vær opmærksom på, at Hundelivsforsikringen ophører, når hunden, afhængig af race, bliver 8, 9 eller 11 år.

 

 

 

 

Måske har du også hørt om, at også hunde kan forsvinde, løbe væk eller ligefrem blive stjålet. Som hundeejer er det et skrækscenarie. Det ved du. Kommer du ud for dette, kan du med Hundelivsforsikringen forsikre op til 50% af købesummen af din hund.

 

 

 

 

4 to-do-punkter,

hvis din hund bliver stjålet

 

  1. Anmeld hundetyveriet til politiet. Sørg for at få en bekræftelse på, at din anmeldelse er blevet registreret.
  2. Anmeld hundetyveriet til Dansk Hunderegister. Dermed undgår du, at en eventuel hundetyv kan omregistrere den stjålne hund, uden at det bliver opdaget.
  3. Anmeld hundetyveriet til dit forsikringsselskab.
  4. Kontakt Falck, Dyrenes Beskyttelse og efterlys din hund på de sociale medier.

 

 

4 to-do-punkter,

så du undgår, at din hund bliver stjålet 

 

  1. Sørg for, at din hund er korrekt ID-mærket og registreret i Dansk Hunderegister. 
  2. Husk at opdatere dine kontaktdata i Dansk Hunderegister, hvis du skifter adresse.
  3. Hav altid vellignende billeder og din hunds chipnummer tilgængeligt, så du hurtigt kan efterlyse den.
  4. Undgå derfor så vidt muligt at efterlade din hund uden opsyn. Tyve stjæler ofte hunde foran butikker, fra bilen eller fra din have.

 

Vil du møde Luna?

 

Er du interesseret i at lære mere om, hvordan du kan beskytte din hund, så kan du møde Aros Forsikrings maskot Luna, som er en energisk Golden Retriever, der ofte er ude på eventyr.

Du kan se videoer og læse artikler med Luna, og se hvordan du bedst muligt kan sikre menneskets bedste ven. 

Se mere her

 

Forsikringsordbogen

 

Chipnummer

Det er lovpligtigt, at alle hunde i Danmark er registreret via chipnummer eller øretatovering, inden hvalpen er otte uger gammel. Alle hunde skal være registreret i Dansk Hunderegister med et unikt chipnummer og dig som ejer. En microchip er ca. 1 cm lang og et par millimeter i diameter. Denne lægges ind under hundens hud med en kanyle på venstre side af halsen. Når microchippen er placeret korrekt, kan chipnummeret aflæses med en scanner.

Figurantdækning

En figurantdækning betyder, at din er hund ansvarsforsikret ved hundetræning eller udstilling/opvisning i alle døgnets 24 timer. Den dækker dermed, hvis din hund kommer til at bide træneren til hundetræning, agility, jagt eller opvisning. Med en figurantdækning er din hund også dækket, hvis den er tjenestehund og eksempelvis politihund, servicehund eller redningshund.

Hundelivsforsikring

En Hundelivsforsikring dækker købesummen på din hund, hvis den dør som følge af en ulykke eller sygdom.

Købesum

Købesummen er den samlede pris, som du har betalt for din hund.

Race

Der findes mere end 300 anerkendte hunderacer. Ud over de fysiske egenskaber har hver race en række adfærdsmæssige træk, der kendetegner den, såsom hundens størrelse, energiniveau, pelstype og endda temperament.