DEL ARTIKLEN

Hvis du har et SOMMERHUS: 8 forebyggende strategier til at undgå indbrud


Desværre oplever flere indbrud i deres sommerhus. Forklaringen er, at tyvene har fået markant sværere ved at bryde ind i virksomheder og familieboliger, så fokus har flyttet sig til sommerhuse, der ofte ikke er lige så godt sikret.
Du skal være opmærksom på, at indbrudstyve har særlige nemme vilkår, når feriesæsonen er slut, og vinterhalvåret melder sig. Derfor er det også nu, at du skal se dine forebyggende tiltage efter i sømmene. Med god forberedelse kan du nemlig minimere din risiko for indbrud eller tyveri.

Gode råd

 

Overvej at få installeret en tyverialarm i sommerhuset. Netop denne strategi bliver mere og mere udbredt, fordi det har vist sig, at den kan skræmme indbrudstyve eller stresse dem, hvis de overhovedet er kommet ind.

 

Gør naboen til din allierede gennem Nabohjælp. Dine naboer er de bedste til at registrere, hvis der sker unormale ting i sommerhusområdet. Sørg i det hele taget for at hjælpe hinanden bedst muligt, hvis I for eksempel opholder jer i området på skift.

 

Sørg for gode låse på døre og vinduer inklusiv tænd/sluk-ure, der kan være med til at forebygge, at du får besøg af ubudne gæster.

 

Anskaf lys-censorer rundt om sommerhuset, som er en af indbrudstyvens fjender, fordi det gør det sværere for vedkommende at gå ubemærket rundt.

 

Hvis du har indbo af høj værdi i huset, kan du overveje, om det skal tages med hjem i vinterhalvåret. Alternativt kan du sørge for, at det ikke er synligt udefra.

 

Tjek også arealerne udenfor. Sørg for at pakke alle former for løsdele som eksempelvis havemøbler, grill eller LED havelamper væk og lås det inde, så du værner dig bedst muligt imod tyveri.

 

Lås dit udeskur og luk alle vinduer.

 

Lad ikke haveudstyr og andet værktøj stå ude, som måske kan bruges til at bryde ind i huset med.

 

 

Tilbage til hovedartiklen